Urheiluhieroja

Urheiluhieroja opettaja

HIERONNAN AMMATTITUTKINTO

2 350 €
Kysy mahdollisuutta koulutusstipendiin (30-100%): 050 3838 491

Kurssimaksun voi maksaa erissä.
10 x 195 € + varausmaksu 400 €.

Oppilaitoksessamme opiskelevat ovat oikeutettuja hakemaan Kelan opintososiaalisia etuuksia.

Turun Hierojakoulu Opetustilanne Turku

Hierojakoulu Turku Ihmisen anatomia

Hierojakoulu Turku Käsivarsi

Turun Hierojakoulu Opetustilanne Turku

Turku Hierojakoulu Verkahovi

Hierojaopintojen kuvaus

Opetus toteutetaan arkisin päiväsaikaan Turussa, Verkahovissa. Yleisimmin opintopäivä on klo 9-15. Opiskelu on päätoimista koko opintojen ajan, mikäli oppijalla ei ole aiempaa hieronta-alan kokemusta tai muuta soveltuvaa osaamista. Opiskelua pystytään henkilökohtaistamaan jo hakeutumisvaiheessa. Mikäli osaamista on riittävästi, hakija voidaan ohjata nopeastikin tutkintotilaisuuteen.

Käytännön asiakastyötä toteutamme yhteistyössä TYA Hierontapisteen kanssa Uudenmaankadulla. Työssäoppiminen tapahtuu ammattitaitoisten ohjaajien valvonnassa. Tällöin oppijan työvuorot ajoittuvat klo 8 ja 20 väliin. Työssäoppimista tapahtuu myös hoitolamme ulkopuolella. Urheiluhierojakoulutukseen liittyvät työssäoppimisjaksot toteutetaan pääsääntöisesti aidoissa ympäristöissä kansallisen tason huippu-urheilijoiden kanssa. Tällä hetkellä yhteistyökumppaneita työssäoppimisjaksolla ovat mm. FC INTER, FC TPS ja TUTO.

Valmistavan koulutuksen sisältöön kuuluu mm. seuraavia oppiaineita:

  • Ihmisen fysiologia
  • Ihmisen anatomia
  • Hierontatyön perusteet
  • Klassinen hieronta
  • Pintalämpö- ja kylmähoidot
  • Urheiluhieronnan tekniikat
  • Asiakkaan tutkiminen
  • Aktiiviset ja passiiviset venytykset
  • Teippaus
  • Urheiluvalmennuksen perusteet

Opintojen menestyksekäs suorittaminen edellyttää:

Opiskelijan tulee soveltua alalle ja hänen on omattava riittävä fyysinen ja psyykkinen terveydentila. Opiskelijalla tulee olla motivaatiota ja resursseja opiskella. Kielitaidon on oltava riittävällä tasolla, sillä koulutus toteutetaan suomeksi ja työssäoppimisessa käytetään suomen kieltä. Koulutuksen järjestäjän arvio tarvittavasta kielitasosta on taso B2, itsenäisen kielenkäyttäjän kielitaito. Hyvät opiskelutaidot auttavat kokonaisuuksien hallinnassa. Terveys- tai liikunta-alan kokemus sekä mahdollinen urheilutausta katsotaan eduksi.

Hieronnan ammattitutkinnon suorittaminen

Hieronnan ammattitutkinto suoritetaan pääsääntöisesti noin vuoden kestävänä tutkintokoulutuksena. Henkilöt, jotka ovat hankkineet tutkinnon edellyttämän osaamisen käytännön työelämän tai muun koulutuksen kautta, voidaan ohjata näyttöihin hyvinkin nopeasti. Jokaiselle opiskelijalle laaditaan henkilökohtainen osaamisen kehittämissuunnitelma (HOKS). Tämän perusteella tutkinnonsuorittaja ohjataan henkilökohtaisen opiskeluohjelman avulla täydentäviin opintoihin. Lisätietoja: 050 3838 491 / info@tya.fi.

Hakijalta vaaditaan vähintään 18 vuoden ikä.